lördag 23 augusti 2008

Rabarberpaj


4 rabarberstänger i kylen och en förpackning Vaniljsås som står och väntar på att bli använd. Det finns bara en sak att göra - Rabarberpaj. 4 små rabarberstänger räckte lagom till en paj för två hungriga nattramlare. Vill man göra mer så är det bara att höfta, det går inte att göra fel. :)

  • 4 rabarberstänger
  • 0,5 dl socker
  • Smör
  • Ströbröd
  • 1 dl havregryn
  • 4-5 msk solroskärnor
  • 2 msk linfrön
  • Kanel
  • Kardemumma
  • Oatlys Vaniljsås

Skala rabarberstängerna om skalet är grovt, skär dom i 2-3 cm långa bitar och lägg i en smord och bröad form. Häll sockret jämnt över rabarbern och låt stå en stund. Häll på havregrynen, solroskärnorna och linfröna. Lite kanel och kardemumma höjer smaken, men är inget måste. Klicka smör ovanpå och låt stå i 200 gradig ugn i ca 20-25 minuter eller tills det fått fin färg.

Inga kommentarer: