Lider man brist på kontanter och är hungrig finns det många knep för att få mat, ett av dom enklaste är att containerdyka eller dumpstra som det även kallas. Potatis, lök och morötter utgjorde större delen av mitt senaste fynd och idag fick en del av dom åka in i ugnen tillsammans med lite färska örter. Bönsalladen är densamma som jag hade till pastan och sojafärssåsen.
Eftersom jag bara lagade till mig själv så är det rätt små mängder i receptet men det är busenkelt att göra i större kvantiteter.
- 5 nypotatisar
- 1 gul lök
- 2 morötter
- 1 chilifrukt (klia dig inte i ögonen efter att du hackat den)
- Olivolja
- Dragon
- Basilika
- Rosmarin
- Salt och peppar
Klyfta potatisen, skala och skiva moroten, rensa chilifrukten från frön, (spara dom så kan du odla eget) hacka den och hacka löken grovt. Hacka örterna fint. Om du inte har färska örter så går det lika bra med torra, malda. Varva allt i en ugnssäker form och ringla olivolja över. Sätt in i ugnen och låt stå tills det fått färg och potatisen är mjuk, ungefär 20-35 minuter beroende på hur tjockt du skivat och hackat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar