onsdag 20 augusti 2008

Jonsas tomatsoppa


En av mina bästa vänner gör världens godaste och tjockaste tomatsoppa. Det var längesedan han hade lagat den, och när en regnig sommardag uppenbarade sig så föll det sig helt rätt att laga soppan tillsammans.

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Vetemjöl
  • 2 burkar krossad tomat
  • Tomatpuré
  • 1 buljongtärning (Biofoods innehåller inte glutamat :) )
  • Sojagrädde eller havregrädde.
  • Salt och peppar
  • Oregano
Hacka löken grovt, pressa vitlöken och fräs i olja tills det är mjukt, häll på en rejäl matsked vetemjöl som redning.
Häll i dom krossade tomaterna och ca 2 msk tomatpuré samt buljongtärningen. Låt det puttra 15-20 minuter så att det blir rejält tjockt. Under tiden kan man göra snitt i en baguette och preparera den med extremt vitlöksspäckat smör och lägga in i ugnen. Häll i sojagrädde/havregrädde efter behag. Smaka sedan av soppan med salt och peppar, lite färsk oregano på toppen är pricken över i.

Inga kommentarer: