onsdag 20 augusti 2008

Pasta med sojafärssås och bönsallad


Två hungriga vänner kom över ungefär samtidigt som jag bestämt mig för att laga middag. The more the merrier. :) Till färsen och bönsalladen kokade jag fullkornspasta, godare, nyttigare och mer mättnadskänsla.

Sojafärssås:
  • 3-4 dl sojafärs
  • 1 stor gul lök
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 2 burkar krossad tomat
  • Basilika
  • Oregano
  • Timjan
  • Salt och peppar
Koka/blötlägg sojafärsen, pressa ut vattnet rejält. Hacka löken och vitlöken och fräs i olja. Häll i sojafärsen och fräs den tills den får färg. Salta och peppra rejält, sojafärs och andra sojaprodukter behöver rejält med kryddor för att ta åt sig smak. Häll i de krossade tomaterna och de hackade örterna. Låt det stå och puttra länge så att vätskan reduceras och så att örterna kommer till sin rätt.

Bönsallad:
  • 1 burk kidneybönor
  • Purjolök, Sharlottenlök eller annan mild lök
  • Olivolja
  • Balsamvinäger
  • Bladpersilja
Hacka löken fint och låt dra i olja och vinäger så blir löksmaken mildare. Häll i bönorna och den hackade persiljan.

Inga kommentarer: