Två hungriga vänner kom över ungefär samtidigt som jag bestämt mig för att laga middag. The more the merrier. :) Till färsen och bönsalladen kokade jag fullkornspasta, godare, nyttigare och mer mättnadskänsla.
Sojafärssås:
- 3-4 dl sojafärs
- 1 stor gul lök
- 4-5 vitlöksklyftor
- 2 burkar krossad tomat
- Basilika
- Oregano
- Timjan
- Salt och peppar
Koka/blötlägg sojafärsen, pressa ut vattnet rejält. Hacka löken och vitlöken och fräs i olja. Häll i sojafärsen och fräs den tills den får färg. Salta och peppra rejält, sojafärs och andra sojaprodukter behöver rejält med kryddor för att ta åt sig smak. Häll i de krossade tomaterna och de hackade örterna. Låt det stå och puttra länge så att vätskan reduceras och så att örterna kommer till sin rätt.
Bönsallad:
- 1 burk kidneybönor
- Purjolök, Sharlottenlök eller annan mild lök
- Olivolja
- Balsamvinäger
- Bladpersilja
Hacka löken fint och låt dra i olja och vinäger så blir löksmaken mildare. Häll i bönorna och den hackade persiljan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar