måndag 19 januari 2009

Fruktkaka!


Ett franskt recept, eller snarare ett recept som jag fått av någon från Frankrike. Oavsett vad så är det här en kalasgod och busenkel kaka som alla borde prova på att baka. Degen runt frukten ska vara geggig efter ugnsbesöket, det är det som jag gillar bäst med kakan.
  • 200 gram smör
  • 1/2 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker (inte ett måste)
  • 1,5 dl havremjölk (mer neutral jämfört med sojamjölk)
  • 1 burk konserverad frukt
  • 2 bananer
  • Kanel

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret, smöra och bröa formen. En sån med avtagbar kant passar bra. Blanda ihop smöret och sockret. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel efter smak. Rör ihop allt tillsammans med havremjölken, det ska bli en slät deg. Dela degen i två delar och tryck ut hälften i formen så att bottnen täcks. Täck degen med skivad banan och konserverad frukt. Lägg på resten av degen och tryck ut så att frukten täcks. Grädda ca 20-25 minuter.

Inga kommentarer: