söndag 19 oktober 2008

Mala Dofu


En genuin kinesisk maträtt från Szechuanprovinsen. Smakrikt och svårt att misslyckas med. På bilden finns även några veganska vårrullar som jag köpt på möllan. 60 stycken för 30 spänn, helt galet.

Till två personer behöver du:
  • 1 halvt block tofu (250 gram)
  • Soja
  • 2 tsk Szechuanpeppar
  • Olja att steka i, sesamolja passar bra
  • 1 bit ingefära
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • Vårlök eller purjolök
  • 3-4 msk Svartbönsås (Lee Kum Kee's, hittas lättast i asiatiska mataffärer)
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk Majsstärkelse/Potatismjöl
Marinera tofun i soja några timmar i förväg. Rosta pepparkornen i en stekpanna för att få ut mer smak ut dom, häll av och mortla. Finhacka och fräs vitlöken, ingefäran samt chilifrukten. Hacka löken lite grövre och tilsätt efter en stund. Ös i tofun och Svartbönsåsen och vattnet, låt det koka upp och häll sedan i stärkelsen/mjölet som du vispat ut i lite lite vatten och se till att det tjocknar. Krydda med pepparn och servera med ris.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Hej,
Jag läste om att Findus just nu har en tävling där man kan skicka in en mathistoria och ett recept. Den som vinner tävlingen kommer få sin rätt som en frysrätt i frysdiskarna. Nu är Findus kanske inte det företaget som man helst vill stödja men det är en chans att påverka. Jag tycker att det vore på tiden att ett företag som Findus gör en veganrätt. Jag kommer försöka påverka mina vänner att vara med. Om juryn tycker att en vegan har bästa historien så blir det det bidraget som vinner.


http://findus01.dimachosting.net/recept_tavling/


Tack för en bra blogg! ha det fint!
Hälsningar
Maja

Unknown sa...

Hej Seitanisten!

Jag som älskar seitan, tycker att du ska lägga till din goda blogg på http://www.veggiemind.com/veggietoppen omedelbart.

C U there!
Mvh/ VeggieJonas

Starfighter sa...

Var på möllan köpte du de där vårrullarna?