fredag 26 september 2008

Bakad potatis med vegansk skagenröra



Dags att utfodra pubjobbare, snälla vakter och hungriga studenter en helt vanlig onsdag. Det blev ett korståg över hela Lund för att få tag i 50 bakpotatisar.

Veganskagen till 2 personer:
  • 1 förpackning Provamelgrädde. (Hittas lättast på hälsokosten eller Astrid och aporna)
  • Rapsolja
  • Vitvinsvinäger
  • Örtsalt
  • Senap (jag föredrar Dijon)
  • 1 Rödlök
  • 1 knippe Dill
  • 1/2 burk svart Caviart (Finns oftast bredvid den vanliga kaviaren. Den röda varianten innehåller E120, karmin, dvs löss.)
Häll grädden i en skål och mixa långsamt ner rapsolja med hjälp av en stavmixer tills grädden får lagom tjock konsistens. Vitvinsvinägern (alternativt citrosaft) hjälper också till att tjocka till det hela och ger även syra. Smaksätt med salt, ganska mycket senap, använder du Dijon så var lite försiktig med doseringen. Blanda i den finhackade rödlöken, dillen samt caviarten. Låt stå kallt en stund innan servering så att smakerna sätter sig bättre.

Bakpotatisen sköljs, prickas och bakas sedan i ugn vid 225 grader i ca 50-60 minuter. Gör sedan ett kryss i varje potatis, tryck på den så att en grop bildas och sleva i massor av skagenröra.

2 kommentarer:

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Unknown sa...

Grattis, du har höstens fyndigaste namn på din blogg! :)

Jag tycker du ska lägga in din blogg på VeggieToppen under "Receptsidor-Vegan". Välkommen! http://www.veggiemind.com/veggietoppen

Mvh / Jonas